Voorbereiding SHL/CEB

Een e-assessment bestaat doorgaans uit meerdere onderdelen die allen een andere capaciteit meten. Voor ieder onderdeel bestaat er een andere oplosstrategie. Omdat voor een sollicitatieprocedure vaak geldt dat er veel kandidaten zijn die met elkaar concurreren, is het belangrijk om goed te oefenen voor de verschillende onderdelen. Door een online training te volgen weet je zeker dat je het maximale uit jezelf haalt en vergroot jij je kans om te worden aangenomen.

Oefenen voor SHL/CEB

Om goed te oefenen voor de testonderdelen van SHL/CEB, heeft Careerstarter een online traningspakket ontwikkeld. Dit pakket bestaat uit verschillende modules met ieder een uitgebreide uitleg van de juiste oplosstrategie. Iedere module bevat een aantal sets met oefenopgaven. Na iedere set met vragen komt er een antwoordenpagina in beeld waarop wordt uitgelegd wat het juiste antwoord is en hoe je tot dit antwoord kunt komen. In totaal zijn er in dit pakket 250 oefenvragen beschikbaar. De online training is na aankoop 21 dagen lang beschikbaar zodat je alle tijd hebt om je optimaal voor te bereiden. Wanneer je meer tijd denkt nodig te hebben om de opgaven te oefenen is er de mogelijkheid om extra tijd aan te schaffen.

Jouw voordelen:

  • Je kunt direct aan de slag
  • Cursusmateriaal afgestemd op assessment
  • 24/7 toegang tot het materiaal
  • Per module een duidelijke uitleg met strategie
  • Toegang tot tips, oefenvragen en uitwerkingen
  • Je bent de concurrentie een stap voor!

Bereid je optimaal voor op je SHL/CEB assessment,

volg direct onze online training!

Onderdelen van de online training

Het SHL/CEB assessment bestaat over het algemeen uit de volgende drie onderdelen: figuurreeksen, tekst analyseren en rekenen met tabellen. Deze onderdelen komen in veel assessments voor en hebben een duidelijke oplosstrategie. Bekijk de informatie over deze onderdelen hieronder en leer wat je moet weten voor het maken van dit assessment.

Figuurreeksen

Het onderdeel ‘figuurreeksen’ van het SHL/CEB pakket meet het vermogen om logisch en abstract te kunnen redeneren. De opgaven bestaan uit een rij figuren waarvan de eigenschappen elkaar beinvloeden. Door de juiste relatie tussen de figuren te herkennen kan worden bepaald wat het eerst volgende figuur uit de reeks moet zijn.

Omdat er veel verschillende soorten relaties tussen de figuren mogelijk zijn is het belangrijk om goed te oefenen met de verschillende soorten verbanden. Het online trainingspakket van SHL/CEB biedt een uitgebreide uitleg over de beste oplossingsstrategie. Vervolgens is er de mogelijkheid om opgaven te oefenen. De module ‘figuurreeksen’ bevat 5 sets van 10 opgaven die allen ook een toelichting van het juiste antwoord tonen.

Rekenen met tabellen

Het cijfermatig inzicht wordt door gemeten aan de hand van het onderdeel ‘rekenen met tabellen’. Bij dit onderdeel worden grafieken en tabellen met informatie getoond. Bij iedere opgave worden er vragen gesteld over de informatie die in de g grafiek of tabel staat weergegeven. Het is aan jou om het juiste antwoord op de vraag te vinden.

Bij dit onderdeel is het belangrijk dat je leert de juiste informatie te filteren. Veel weergegeven informatie is overbodig en kan jou naar een onjuist antwoord leiden. De module uit de online training biedt een goede uitleg en 5 sets van 20 oefenvragen zodat jij je optimaal kan voorbereiden voor dit onderdeel. Wil jij je basis kennis van wiskunde verbeteren? Download dan de gratis basis rekenregels van Careerstarter.

Tekst analyseren

Dit testonderdeel van het SHL/CEB assessment meet het vermogen om nieuwe informatie te begrijpen. De opgaven bestaan uit korte stukjes tekst en een stelling die over de tekst gaat. Door logisch te redeneren en zorgvuldig te lezen wat er in de tekst staat aangegeven, kan worden bepaald of de stelling wel of niet waar is.

Veel kandidaten hebben moeite met dit onderdeel van het assessment omdat er enige mate van subjectiviteit in zit. Door veel met oefenopgaven te oefenen leer je te begrijpen hoe je de vragen uit dit onderdeel het beste aan kunt pakken. De module ‘tekstanalyse’ van de online training biedt een uitgebreide uitleg over de aanpak van dit onderdeel. Tevens worden er 5 sets van 20 vragen aangeboden waardoor er veel kan worden geoefend.

Heb jij toevoegingen of suggesties voor de informatie op de website van Careerstarter? Laat ons dit weten zodat onze informatie up to date blijft door een mail te sturen naar info@careerstarter.nl.

* Deze informatie is gebaseerd op ervaringen van test kandidaten die het assessment van PiCompany reeds hebben afgelegd. Het aantal vragen dat wordt gegeven en de beschikbare tijd die beschikbaar wordt gesteld om deze vragen te beantwoorden kan echter veranderen.