PiCompany en Careerstarter zijn op geen enkele wijze aan elkaar verbonden of gelieerd.

De informatie op deze pagina is onafhankelijk door Careerstarter opgesteld. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.

Voorbereiding PiCompany

Een e-assessment bestaat vaak uit een aantal onderdelen die allen verschillende constructen meten. Voor ieder onderdeel geldt een andere oplosstrategie en een andere manier van redeneren. Ook zijn er vaak veel kandidaten voor een sollicitatieprocedure en concurreren de testdeelnemers met elkaar. Om deze redenen is het verstandig om de onderdelen van het assessment dat jij gaat afleggen te oefenen. Zo weet je zeker dat je het maximale uit jezelf haalt en heb je een hogere kans om te slagen en uiteindelijk te worden aangenomen.

Oefenen met de online training

Om goed te oefenen voor de testonderdelen van PiCompany, heeft Careerstarter een online traningspakket ontwikkeld. Dit pakket bestaat uit verschillende modules die ieder met een uitgebreide uitleg beginnen. Vervolgens zijn er per modules een aantal sets met vragen beschikbaar. Na iedere set vragen zal er een antwoordenpagina verschijnen waar de juiste én gekozen antwoorden worden getoond. Bij alle juiste antwoorden zal tevens een toelichting worden gegeven. In totaal bevat de online training 200 oefenvragen met antwoorden en een uitleg voor iedere opgave. Het pakket is 21 dagen lang beschikbaar zodat je alle tijd hebt om je optimaal voor te bereiden. Mocht je langer willen oefenen dan is er altijd de mogelijkheid om extra tijd aan te schaffen.

Jouw voordelen:

  • Je kunt direct aan de slag
  • Cursusmateriaal afgestemd op assessment
  • 24/7 toegang tot het materiaal
  • Per module een duidelijke uitleg met strategie
  • Toegang tot tips, oefenvragen en uitwerkingen
  • Je bent de concurrentie een stap voor!

Bereid je optimaal voor op je PiCompany assessment,

volg direct onze online training!

Onderdelen van de online training

Het PiCompany assessment bestaat over het algemeen uit de volgende vier onderdelen: cijferreeksen, matrixen, analogieen en figuurreeksen. Deze onderdelen komen in veel assessments voor en hebben een duidelijke oplosstrategie. Bekijk de informatie over deze onderdelen hieronder en leer wat je moet weten voor het maken van dit assessment

Figuurreeksen

Het vermogen om abstract te kunnen redeneren wordt gemeten met het onderdeel ‘figuurreeksen’. De opgaven bestaan uit verschillende figuren waarvan de eigenschappen elkaar logisch beïnvloeden. De figuren zijn dus met elkaar verbonden en volgen elkaar op. Door het logische verband te ontdekken kan worden bepaald hoe het eerst volgende figuur er uit moet komen te zien.

Het onderdeel figuurreeksen is een onderdeel waar veel deelnemers in eerste instantie moeite mee hebben. Echter, door te oefenen en de verschillende soorten verbanden te herkennen wordt dit onderdeel al snel een stuk makkelijker en begrijpelijker. De module ‘figuurreeksen’ van de online training start met een uitgebreide uitleg van alle mogelijke verbanden en de juiste oplossingsstrategie. Daarna zullen er 5 sets van 10 verschillende opgaven worden getoond zodat jij kunt oefenen met de oplossingsstrategie.

Cijferreeksen

Het vermogen om cijfermatige relaties te herkennen wordt door de PiCompany test gemeten aan de hand van cijferreeksen. De opgaven bestaan uit reeksen van getallen waarvan de getallen onderling met elkaar verbonden zijn. Er kunnen allerlei verschillende soorten verbanden aanwezig zijn. Door de juiste relatie te ontdekken kan worden bepaald wat het eerst volgende getal van de cijferreeks moet zijn.

Om de juiste relatie in een cijferreeks te herkennen is het belangrijk dat je kennis hebt van de basis wiskunde regels. Wil je hier eerst meer mee oefenen? Download dan onze gratis rekenregels om je basiskennis op pijl te krijgen. De online training voor PiCompany geeft een uitgebreide uitleg over de verschillende soorten cijferreeksen die mogelijk zijn. Daarnaast wordt toegelicht hoe je deze reeksen kunt herkennen en efficiënt af kunt maken. De module van deze training bevat 5 sets met 20 oefenvragen zodat jij goed voorbereid het onderdeel ‘cijferreeksen’ van het PiCompany assessment kunt gaan maken.

Matrixen

Het vermogen om logisch en abstract te redeneren wordt gemeten aan de hand van het onderdeel ‘matrixen’. Bij dit onderdeel worden er steeds matrixen met figuren getoond waarbij het 9e vlak van de matrix leeg is. De eigenschappen van de figuren in de vlakken kunnen elkaar beïnvloeden. Door het juiste verband te vinden kan worden bepaald hoe het laatste vak van de Matrix eruit moet komen te zien.

De module ‘matrixen’ van de online training legt uit wat de mogelijke verbanden tussen vlakken van een matrix kunnen zijn. Na een uitleg van alle mogelijke relaties worden er 5 sets van tien oefenopgaven getoond zodat jij je goed kunt voorbereiden op dit onderdeel van het assessment.

Analogieën

Met het onderdeel ‘analogieen’ wordt het vermogen tot verbaal logisch redeneren gemeten. De opgaven bestaan uit twee relaties waarbij er begrippen zijn weg gelaten. Door de soort relatie te herkennen kan worden bepaald wat de begrippen zijn die de relaties tot een juiste analogie maken.

Bij dit testonderdeel is het van belang dat je weet welke soort relaties er aanwezig kunnen zijn. De online training voor het PiCompany assessment biedt een uitgebreide uitleg over de mogelijke relaties die de analogieën kunnen bevatten. Ook is het mogelijk om te oefenen aan de hand van 4 sets met 20 verschillende oefenopgaven.

Heb jij toevoegingen of suggesties voor de informatie op de website van Careerstarter? Laat ons dit weten zodat onze informatie up to date blijft door een mail te sturen naar info@careerstarter.nl.

* Deze informatie is gebaseerd op ervaringen van test kandidaten die het assessment van PiCompany reeds hebben afgelegd. Het aantal vragen dat wordt gegeven en de beschikbare tijd die beschikbaar wordt gesteld om deze vragen te beantwoorden kan echter veranderen.

PiCompany en Careerstarter zijn op geen enkele wijze aan elkaar verbonden of gelieerd.

De informatie op deze pagina is onafhankelijk door Careerstarter opgesteld. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.