E-assessment score verbeteren door te oefenen
9 mei 2018
Het herkansen van een e-assessment
23 mei 2018

Op deze vraag is niet gemakkelijk een specifiek antwoord te formuleren, maar er zijn grof gezegd 2 opties. Je maakt je e-assessment thuis, of je maakt je e-assessment op een assessment locatie. Wanneer je je e-assessment thuis maakt, kan je dus geheel kiezen waar en op welk moment je hem maakt. Bij een vastgestelde locatie ben je minder flexibel in de tijd.

Hoe je een e-assessment thuis het beste kunt maken

Om je e-assessment thuis goed te kunnen maken, zijn een aantal zaken van belang. Denk bijvoorbeeld aan het zorgen voor een rustige omgeving, waarbij je niet gestoord kunt worden en jij je dus goed kunt concentreren. Ook is een stabiele internet verbinding erg belangrijk zodat jouw test niet halverwege wordt afgebroken.

Hoe je omgaat met een e-assessment op locatie

Een e-assessment op locatie biedt zowel voor- als nadelen. Een voordeel voor hen die zich goed voorbereiden op de test is dat er geen fraude mogelijk is doordat er een gecontroleerde omgeving is. Daarnaast is iedereen onder dezelfde omstandigheden de test aan het maken, wat voor minder ruis zorgt en een eerlijker resultaat geeft. Een nadeel van een assessment op locatie kan zijn dat je ver moet reizen om bij de e-assessment locatie te komen. Ook het feit dat het vaak een onbekende omgeving is waar je de test maakt, zorgt bij sommige mensen voor extra spanning en problemen. Ook kan het nog zo zijn dat je e-assessment onderdeel is van een groter assessment met bijvoorbeeld een psychologische test. In dat geval moet je je dus niet alleen op het e-assessment voorbereiden, maar ook op de andere onderdelen. Doordat je dan een voorbereiding moet treffen voor verschillende aspecten van het assessment en jij je aandacht moet verspreiden, kan het zijn dat je daardoor een minder goed resultaat behaalt op het e-assessment.

Verschil in voorbereiding thuis of op locatie

Je zal in het geval van een e-assessment thuis en een e-assessment op locatie in grote lijnen dezelfde inhoudelijke voorbereiding moeten toepassen. Zorg dus voor een goede strategie voor elke soort vraag die je tegenkomt en probeer de verschillende opdrachten veel te oefenen. De enige uitbreiding van een e-assessment in een assessment center is dat je wellicht vooraf probeert uit te vinden hoe de locatie eruit ziet, zodat je er vertrouwd mee bent en niet verrast wordt.

Oefenen voor een e-assessment

Voor het oefenen van een e-assessment thuis of in een assessment center kan je via Careerstarter persoonlijke of online training boeken. De meeste mensen kiezen voor het online materiaal vanwege de vele vragen en de enorme flexibiliteit in oefenen. Door online te oefenen bepaal je zelf de tijd die je besteed, de locatie waar je oefent, en oefen je bovendien elke vraag zo vaak als je wilt. Mocht je bij sommige onderdelen toch nog problemen ervaren, dan kan je gemakkelijk extra hulp inschakelen door alsnog een persoonlijke training te boeken. Voor meer informatie kijk je HIER