Oefenen met modules

Een e-assessment is een test die verschillende capaciteiten meet. De onderdelen van de test meten allen een andere capaciteit: abstract redeneren, numeriek redeneren, logisch redeneren of verbaal redeneren. Sommigen van de onderdelen meten meerdere van deze constructen.

Om een hoge score te behalen op je assessment is het belangrijk dat je voorbereidingen treft voor de verschillende onderdelen (ook wel modules). Door een online training te volgen kom je er achter hoe een testmodule er uit ziet en leer je de beste strategieën voor het oplossen van de opgaven uit de module. Bekijk de verschillende trainingen voor de losse modules om onderdelen van je assessment te oefenen.

De testonderdelen die de verschillende constructen meten zijn de volgende:

Figuurreeksen, Matrixen, Cijferreeksen, Tekstanalyse, Syllogismen, Analogieen, Tabelrekenen en Diagrammen.

Jouw voordelen:

  • Je kunt direct aan de slag
  • Cursusmateriaal afgestemd op assessment
  • 24/7 toegang tot het materiaal
  • Per module een duidelijke uitleg met strategie
  • Toegang tot tips, oefenvragen en uitwerkingen
  • Je bent de concurrentie een stap voor!

Uit welke onderdelen bestaat jouw assessment?

Een e-assessment bestaat doorgaans uit 3 à 4 modules; ieder assessmentbureau die e-assessments uitgeeft, gebruikt een andere combinatie van modules in een test. Weet jij van welk assessmentbureau jij een e-assessment zal gaan afleggen? Bekijk dan hieronder uit welke modules dit assessment bestaat.

Figuurreeksen  (Abstract/logisch redeneren) Matrixen (Abstract/logisch redeneren) Cijferreeksen (Nummeriek redeneren) Tabelrekenen (Numeriek redeneren) Syllogismen (Verbaal redeneren) Analogieën (Verbaal redeneren) Tekstanalyse (Verbaal redeneren) Diagrammen (Verbaal/logisch redeneren)
Picompany X X X X
LTP X X X X
SHL/CEB X X X
HFM X X X X
Ixly X X X
Meurs X X X X
GITP X X X
Eelloo X X X X
Hudson* X X
Calder Werkt/AOB Compaz X X X
AVOP X X X
HBorganizer* X X

*Careerstarter biedt voor het Hudson assessment een online training voor 2 van de 3 testonderdelen aan.

*Careerstarter biedt voor het HRorganizer assessment een online training voor 2 van de 4 testonderdelen aan.

Weet jij al welk assessment jij gaat doen?

Wil je meerdere of alle onderdelen van je assessment oefenen? Dan is het waarschijnlijk voordeliger voor je om te oefenen met een volledig assessment pakket. Wanneer je weet van welk assessmentbureau de test is die jij zal gaan maken, kan je beginnen met je voorbereidingen door te oefenen met het juiste pakket: