Meurs en Careerstarter zijn op geen enkele wijze aan elkaar verbonden of gelieerd.

De informatie op deze pagina is onafhankelijk door Careerstarter opgesteld. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.

Voorbereiding Meurs

Een e-assessment bestaat uit verschillende onderdelen welke allemaal andere capaciteiten meten. Voor ieder onderdeel is er een werkwijze om efficiënt tot het juiste antwoord van een opgave te komen. We raden je aan om goed te oefenen voor de verschillende onderdelen van het assessment zodat je goed voorbereid de test kunt maken. Wanneer je solliciteert voor een groot bedrijf, kan je ervan uitgaan dat je veel concurrentie zult hebben. Alle andere kandidaten zullen waarschijnlijk ook een e-assessment moeten afleggen. Om deze reden is het verstandig om goed te oefenen zodat je ervoor zorgt dat je jouw hoogst mogelijke score haalt. Door een online training te volgen bereid jij je optimaal voor op je test.

Oefenen met de online training

De online training voor het Meurs assessment die Careerstarter heeft ontwikkeld, helpt je met je voorbereidingen voor alle onderdelen van het Meurs assessment. De verschillende modules van de training starten allen met een uitleg van de juiste oplossingsstrategieën. Daarnaast bevat iedere module een aantal sets met vragen. Na iedere set met oefenopgaven komt er een antwoordenpagina in beeld waarop zowel de juiste als de door jou gekozen antwoorden worden getoond. De online training voor Meurs bevat in totaal 280 oefenopgaven. Na de aankoop van de online training heb je 21 dagen de tijd om gebruik te maken van het pakket. Wanneer je de online training langer wilt gebruiken is er altijd de mogelijkheid om extra tijd aan te schaffen.

Jouw voordelen:

  • Je kunt direct aan de slag
  • Cursusmateriaal afgestemd op assessment
  • 24/7 toegang tot het materiaal
  • Per module een duidelijke uitleg met strategie
  • Toegang tot tips, oefenvragen en uitwerkingen
  • Je bent de concurrentie een stap voor!

Bereid je optimaal voor op je Meurs assessment,

volg direct onze online training!

Inhoud van de online training

Het Meurs assessment bestaat over het algemeen uit de volgende vier onderdelen: figuurreeksen, analogieën en cijferreeksen en diagrammen. Deze onderdelen komen in veel assessments voor en hebben een duidelijke oplosstrategie. Bekijk de informatie over deze onderdelen hieronder en leer wat je moet weten voor het maken van dit assessment.

Figuurreeksen

Met het testonderdeel ‘figuurreeksen’ wordt het vermogen om logisch en abstract te redeneren gemeten. De opgaven bestaan uit een aantal figuren die in een reeks worden getoond. De figuren beïnvloeden elkaar waardoor er een bepaald verband ontstaat. Het is aan jou om dit verband te herkennen zodat het eerst volgende figuur bepaald kan worden.

Doordat er veel verschillende verbanden tussen de figuren mogelijk zijn kan dit onderdeel verwarrend zijn en als lastig worden ervaren. Door je goed in te lezen over de verschillende soorten verbanden en te oefenen met opgaven zal het makkelijker worden om de relaties tussen de figuren te herkennen. De online training voor Meurs biedt, naast een uitgebreide uitleg van alle mogelijke verbanden, 5 sets van 10 oefenvragen voor een optimale voorbereiding.

Cijferreeksen

Het vermogen om cijfermatige relaties te herkennen en te vervolgen wordt door het Meurs assessment gemeten aan de hand van ‘cijferreeksen’. De opgaven bestaan uit reeksen met cijfers die onderling met elkaar verbonden zijn. Om te bepalen wat het eerstvolgende cijfer van de reeks moet zijn, is het van belang de relatie tussen de cijfers te herkennen.

Voor dit testonderdeel is het belangrijk dat je kennis hebt van de wiskundige relaties die de reeksen kunnen bevatten. Het is bij dit testonderdeel dan ook van belang dat je niveau in basis rekenen goed genoeg is. Wil je eerst meer oefenen met rekenen en basis wiskunde? Download dan gratis de Basis Rekenregels van Careerstarter. De module ‘cijferreeksen’ bestaat uit een uitgebreide uitleg van de mogelijke wiskundige relaties en bevat daarnaast 5 sets van 20 oefenvragen voor een goede voorbereiding op dit testonderdeel.

Analogieën

Het testonderdeel ‘analogieën’ met het vermogen tot verbaal en logisch redeneren. Bij dit onderdeel worden er steeds twee relaties tussen twee begrippen getoond waarbij één of twee van de begrippen zijn weggelaten. Door de soort relatie te herkennen kan worden bepaald welk begrip er op de lege plek(ken) moet komen te staan.

Om dit testonderdeel goed te kunnen maken is het van belang dat je jezelf bekend maakt met de verschillende soorten relaties die tussen de begrippen kunnen bestaan. De online training voor Meurs bestaat uit een uitleg over de mogelijke relaties tussen begrippen en biedt daarnaast 4 sets van 20 oefenvragen.

Diagrammen

Het testonderdeel ‘diagrammen’ meet de verbale intelligentie en het vermogen tot logisch redeneren. De opgaven van dit onderdeel bestaan uit een aantal begrippen die aan elkaar gerelateerd kunnen zijn. Vervolgens wordt jou gevraagd om een keuze te maken tussen te verschillende visuele weergaves van de relatie tussen te begrippen.

In totaal zijn er tien mogelijke visuele weergaven van de relaties mogelijk. Het is dus belangrijk om deze relaties te begrijpen en te herkennen. Met de online training leer je de relaties en visuele weergaven te herkennen. Daarnaast biedt de module ‘diagrammen’ van het traingspakket 1 set met 10 oefen vragen en 2 sets met 20 oefenvragen zodat je optimaal kunt oefenen.

Heb jij toevoegingen of suggesties voor de informatie op de website van Careerstarter? Laat ons dit weten zodat onze informatie up to date blijft door een mail te sturen naar info@careerstarter.nl.

* Deze informatie is gebaseerd op ervaringen van test kandidaten die het assessment van Meurs reeds hebben afgelegd. Het aantal vragen dat wordt gegeven en de beschikbare tijd die beschikbaar wordt gesteld om deze vragen te beantwoorden kan echter veranderen.

Meurs en Careerstarter zijn op geen enkele wijze aan elkaar verbonden of gelieerd.

De informatie op deze pagina is onafhankelijk door Careerstarter opgesteld. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.