Voorbereiding LTP

De onderdelen van een e-assessment meten allen verschillende capaciteiten. Ieder onderdeel vergt een andere strategie om tot de juiste antwoorden van de opgaven te komen. Het is altijd verstandig om goed te oefenen voor de onderdelen van een e-assessment, met name de onderdelen waar je minder goed op scoort. Gezien er meestal veel kandidaten zijn die een e-assessment moeten afleggen voor een sollicitatieprocedure, is het belangrijk dat jij je hoogst mogelijke score behaald. Door een online training te volgen weet je zeker dat je het maximale uit jezelf haalt.

Oefenen voor LTP

Careerstarter heeft een LTP trainingspakket ontwikkeld zodat jij je optimaal kunt voorbereiden voor je LTP assessment. Dit pakket bestaat uit verschillende modules met ieder een uitgebreide uitleg van de juiste oplosstrategie. Iedere module bestaat uit een aantal verspillende sets met vragen. Na iedere set krijg je zowel je gekozen antwoord als het juiste antwoord per vraag te zien. Daarnaast wordt er toegelicht waarom dit het juiste antwoord op de vraag is. Het gehele pakket bestaat in totaal uit 290 oefenopgaven. Het pakket is 21 dagen lang beschikbaar zodat je alle tijd hebt om je optimaal voor te bereiden. Als je langer de tijd nodig hebt om te oefenen met dit pakket is er de mogelijkheid om extra tijd aan te schaffen zodat je langer gebruik kunt maken van de online training.

Jouw voordelen:

  • Je kunt direct aan de slag
  • Cursusmateriaal afgestemd op assessment
  • 24/7 toegang tot het materiaal
  • Per module een duidelijke uitleg met strategie
  • Toegang tot tips, oefenvragen en uitwerkingen
  • Je bent de concurrentie een stap voor!

Bereid je optimaal voor op je LTP assessment,

volg direct onze online training!

Testonderdelen

Het LTP assessment bestaat over het algemeen uit de volgende vier onderdelen: syllogismen, matrixen, analogieën en rekenen met tabellen. Deze onderdelen komen in veel assessments voor en hebben een duidelijke oplosstrategie. Bekijk de informatie over deze onderdelen hieronder en leer wat je moet weten voor het maken van dit assessment.

Rekenen met tabellen

Met dit onderdeel van het LTP assessment wordt het cijfermatig inzicht gemeten. De opgaven bestaan uit tabellen en grafieken waar vervolgens specifieke vragen over worden gesteld. Het is dus belangrijk te weten hoe je belangrijke informatie kunt filteren en waar je de juiste informatie kunt vinden.

Voor dit onderdeel van de test is het belangrijk dat je kennis van basis rekenregels goed is. Wil je hiermee oefenen? Download dan snel de gratis basisrekenregels. De online training voor het LTP assessment geeft een uitgebreide uitleg over de tabellen en grafieken en hoe je de juiste informatie kunt vinden. Daarnaast biedt deze module van de training 5 sets van 20 oefenvragen zodat je goed kunt oefenen voor dit onderdeel van het assessment.

Analogieën

Met dit onderdeel wordt het vermogen om verbaal logisch te redeneren gemeten. Dit wordt gemeten aan de hand van opgaven waarin twee relaties tussen begrippen worden getoond. Door logisch te redeneren kan worden bepaald hoe de lege plek in de relaties met het juiste begrip kan worden aangevuld.

Bij dit onderdeel is het belangrijk dat je verbale relaties kunt herkennen en toepassen. De online training van LTP biedt een uitgebreide uitleg over dit onderdeel zodat je alle mogelijke relaties leert herkennen. De module ‘analogieën’ van het LTP pakket bevat tevens 4 sets met 20 verschillende oefenopgaven.

Syllogismen

Met het testonderdeel ‘syllogismen’ wordt het vermogen om verbaal logisch te redeneren gemeten. Tijdens dit onderdeel worden er steeds twee stellingen en een conclusie getoond. Vervolgens is het aan jou om, door logisch te redeneren, de conclusie op waarheid te beoordelen.

Syllogismen kunnen als lastig worden ervaren omdat de conclusie enkel en alleen aan de hand van de stellingen beoordeeld dient te worden. Kennis van de echte wereld mag niet mee spelen in je oordeel. Door met dit onderdeel te oefenen zal je hier snel gewend aan raken en we raden je daarom aan om dit onderdeel goed te oefenen. De online training geeft een uitleg van de oplossingsstrategie waarna 3 sets met 20 oefenvragen worden getoond.

Matrixen

Met het testonderdeel ‘matrixen’ van het LTP assessment wordt het vermogen tot logisch en abstract redeneren gemeten. De opgaven bestaan uit matrixen waarbij de figuren uit de vlakken elkaar zowel horizontaal als verticaal kunnen beïnvloeden. Door de juiste relaties te herkennen kan worden bepaald hoe het laatste vak van de matrix eruit moet komen te zien.

Om te bepalen hoe het laatste vak van de matrix gevuld moet worden, is het belangrijk om alle mogelijke relaties van een matrix te kennen. Met de online training worden al deze mogelijke relaties uitgelegd. Het onderdeel ‘matrixen’ van de online training bestaat uit 5 sets met 10 oefenvragen.

Heb jij toevoegingen of suggesties voor de informatie op de website van Careerstarter? Laat ons dit weten zodat onze informatie up to date blijft door een mail te sturen naar info@careerstarter.nl.

* Deze informatie is gebaseerd op ervaringen van test kandidaten die het assessment van LTP reeds hebben afgelegd. Het aantal vragen dat wordt gegeven en de beschikbare tijd die beschikbaar wordt gesteld om deze vragen te beantwoorden kan echter veranderen.