GITP en Careerstarter zijn op geen enkele wijze aan elkaar verbonden of gelieerd.

De informatie op deze pagina is onafhankelijk door Careerstarter opgesteld. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.

Voorbereiding GITP

Een assessment bestaat uit meerdere testonderdelen, zo ook het GITP e-assessment. Ieder onderdeel vraagt ook om een andere manier van beredeneren. Vanwege de doorgaans grote concurrentie tijdens een sollicitatieprocedure, is het belangrijk dat jij je hoogst mogelijke score op de test haalt. Zo vergroot jij je kans om aangenomen te worden. Door een online training te volgen en veel te oefenen zorg je voor een optimale voorbereiding.

Oefenen met de online training

Om goed te oefenen voor de testonderdelen van GITP, heeft Careerstarter een speciaal online traningspakket ontwikkeld. Met dit pakket kan voor alle onderdelen van het GITP assessment worden geoefend. De modules van dit pakket starten allen met een uitgebreide uitleg waarna een aantal sets met oefenvragen wordt weergegeven. Na iedere set oefenopgaven wordt er uitleg gegeven over het juiste antwoord op de vragen en op welke manier je tot dit antwoord kunt komen. In totaal bevat dit pakket 200 oefenopgaven die 21 dagen lang beschikbaar worden gesteld. Mocht je meer tijd nodig hebben om te oefenen met dit pakket dan is er de mogelijkheid om extra tijd aan te schaffen zodat je langer gebruik kunt maken van de online training.

Jouw voordelen:

  • Je kunt direct aan de slag
  • Cursusmateriaal afgestemd op assessment
  • 24/7 toegang tot het materiaal
  • Per module een duidelijke uitleg met strategie
  • Toegang tot tips, oefenvragen en uitwerkingen
  • Je bent de concurrentie een stap voor!

Bereid je optimaal voor op je GITP assessment,

volg direct onze online training!

Inhoud van de online training

Het GITP assessment bestaat over het algemeen uit de volgende drie onderdelen: cijferreeksen, analogieën en bewegende figuurreeksen. Deze onderdelen komen in veel assessments voor en hebben een duidelijke oplosstrategie. Bekijk de informatie over deze onderdelen hieronder en leer wat je moet weten voor het maken van dit assessment

Figuurreeksen

Met de module ‘ figuurreeksen’ wordt het vermogen om abstract te redeneren gemeten’. Verschillende figuren worden in een reeks getoond en het is aan jou om te bepalen hoe het eerst volgende figuur er uit moet komen te zien. Dit kan je bepalen door het verband tussen de getoonde figuren te herkennen en voort te zetten.

Er zijn veel verschillende relaties tussen de figuren mogelijk waardoor het lastig kan zijn om het juiste verband te herkennen. Aan de hand van de online training leer je hoe deze verbanden er uit kunnen zien en wordt het snel makkelijker om tot het juiste antwoord te komen. Naast een uitgebreide uitleg van dit onderdeel bevat de module ‘figuurreeksen’ 5 sets van 10 opgaven zodat je goed kunt oefenen met de verschillende soorten reeksen.

Cijferreeksen

Het vermogen om cijfermatige relaties te herkennen wordt door PiCompany gemeten aan de hand van cijferreeksen. De opgaven bestaan uit cijferreeksen waarvan de cijfers onderling met elkaar verbonden zijn. Door de juiste relatie te ontdekken kan worden bepaald wat het eerst volgende getal van de cijferreeks moet zijn.

Om de juiste relatie in een cijferreeks te herkennen is het belangrijk dat je kennis hebt van de basis wiskunde regels. Wil je hier eerst meer mee oefenen? Download dan onze gratis rekenregels om je basiskennis op pijl te krijgen. De online training voor PiCompany geeft een uitgebreide uitleg over de verschillende soorten cijferreeksen die mogelijk zijn. Daarnaast wordt toegelicht hoe je deze reeksen kunt herkennen en efficiënt af kunt maken. De module van deze training bevat 5 sets met 20 oefenvragen zodat jij goed voorbereid het onderdeel ‘cijferreeksen’ van het PiCompany assessment kunt gaan maken.

Matrixen

Het vermogen om abstract te redeneren wordt gemeten aan de hand van het onderdeel ‘matrixen’. Er worden matrixen met figuren getoond waarvan het 9e vlak steeds leeg is. De eigenschappen van de figuren kunnen elkaar beïnvloeden. Door het juiste verband te vinden kan worden bepaald hoe het laatste vlak eruit moet komen te zien.

De module ‘matrixen’ van de online training legt uit wat de mogelijke verbanden tussen vlakken van een matrix kunnen zijn. Na een uitleg van alle mogelijke relaties worden er 5 sets van tien oefenopgaven getoond zodat jij je goed kunt voorbereiden op dit onderdeel van het assessment.

Heb jij toevoegingen of suggesties voor de informatie op de website van Careerstarter? Laat ons dit weten zodat onze informatie up to date blijft door een mail te sturen naar info@careerstarter.nl.

* Deze informatie is gebaseerd op ervaringen van test kandidaten die het assessment van GITP reeds hebben afgelegd. Het aantal vragen dat wordt gegeven en de beschikbare tijd die beschikbaar wordt gesteld om deze vragen te beantwoorden kan echter veranderen.

GITP en Careerstarter zijn op geen enkele wijze aan elkaar verbonden of gelieerd.

De informatie op deze pagina is onafhankelijk door Careerstarter opgesteld. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.