Zo komt jouw score op de e-assessment tot stand
3 mei 2018
Op welke locaties maak je een e-assessment?
16 mei 2018

Aan ons wordt wel eens gevraagd of het oefenen van e-assessments écht helpt voor het behalen van goede score. In deze blog zullen we je de voordelen van het oefenen voor een assessment vertellen. Eerst zullen we je uitleggen hoe de beoordeling van een assessment tot stand komt en vervolgens zullen we je vertellen hoe oefenen kan bijdragen aan het verbeteren van je testresultaat. Daarna zullen we dit toelichten aan de hand van twee situaties waarbij we sollicitanten die zich wel voorbereiden en sollicitanten die zich niet voorbereiden met elkaar vergelijken. Als laatst geven we je de belangrijkste tips voor het behalen van een hoge score op je assessment!

Beoordeling e-assessments

De beoordeling van een assessment vindt plaats op basis van jouw resultaten die worden vergeleken met de resultaten van anderen die het assessment hebben afgelegd. Je hoeft dus niet goed te presteren om een boven gemiddelde score te halen. Tegelijk kan zich ook een situatie voordoen waarbij je een goede score haalt, maar toch onder gemiddeld presteert. Vanwege deze manier van beoordelen is het belangrijk om een zo hoog mogelijke score te halen. Je weet tenslotte niet hoe jouw concurrenten (de andere sollicitanten) presteren. Voor meer informatie over de beoordeling kan je kijken naar de blog van vorige week.

Het resultaat van oefenen voor een e-assessment

Het oefenen voor een assessment heeft een aantal positieve gevolgen. Allereerst krijg je inzicht in je eigen prestaties op verschillende onderdelen. Dit inzicht stelt je in staat om je gericht te ontwikkelen en te verbeteren op de testonderdelen waar je minder goed op scoort. Daarnaast is het zeer waarschijnlijk dat je door de interactie met de oefenvragen en uitwerkingen veel leert over de vorm van een assessment.. Kortom, oefenen voor een assessment zal naar alle waarschijnlijkheid bijdragen aan een betere prestatie op je test.

Wanneer jij wél oefent en je concurrenten niet

Om een goed beeld te krijgen van de voordelen van oefenen voor een assessment, vergelijken we jou (die wél oefent voor de test) even met mensen die niet oefenen. Belangrijk om hierin mee te nemen is dat bij de beoordeling van een assessment jouw scores direct met de scores van anderen vergeleken zullen worden. Er kunnen slechts enkelen de beste resultaten halen en doorgaan in het sollicitatieproces. Wanneer jij hetzelfde startniveau hebt als andere sollicitanten, maar jij je goed hebt voorbereid op de test waar de anderen dat niet hebben gedaan, is de kans groot dat jij een hogere score zult behalen dan de andere sollicitanten. Daarmee zal jij een betere beoordeling krijgen en de concurrentie verslaan. Afhankelijk

Wat is de beste voorbereiding op een assessment?

We hebben met dit artikel geprobeerd uit te leggen dat voorbereiden en oefenen voor een assessment erg belangrijk is voor het behalen van een goede score. Het leren van de juiste oplos strategieën voor de verschillende onderdelen is belangrijk voordat je echt begint met oefenen. Careerstarter biedt oefenpakketten aan voor de verschillende assessmentbureaus en testonderdelen. Wil je meer weten? Bekijk dan de volgende pagina’s:

PiCompany

LTP

SHL/CEB

HFM

lxly

Meurs/Eelo