Calder Werkt/AOB Compaz

Voorbereiding Calder Werkt

Doorgaans bestaat een e-assessment uit verschillende subtest die allemaal een andere capaciteit meten. Om voor ieder onderdeel tot de juiste antwoorden van de vragen te komen is er een manier van redeneren die het beste werkt. Wanneer jij je goed voorbereid en veel oefent voor de verschillende assessmentonderdelen, zorg je ervoor dat je een stapje voor op je concurrenten bent. Door middel van oefenen aan de hand van een online training weet je zeker dat je een optimale score haalt en is de kans groter dat je door mag naar een volgende ronde van je sollicitatieprocedure.

Oefenen met de online training

Careerstarter heeft een speciaal voorbereidingspakket ontwikkeld voor het Calder Werkt assessment. Met dit pakket is het mogelijk om te oefenen voor de verschillende testonderdelen. Voor ieder testonderdeel bevat de online training een module waarin eerst uitgebreid wordt uitgelegd wat de beste oplossingsstrategie is om tot het goede antwoord te komen. Daarnaast worden er per module een aantal sets met vragen beschikbaar gesteld. Na het afronden van een set zal er een antwoordenpagina in beeld komen waarop alle juiste én de door jou gekozen antwoorden worden getoond. Tevens wordt er bij iedere vraag aangetoond wat de beste manier is om tot dat juiste antwoord te komen. In totaal bevat de online training 200 oefenvragen. Het pakket is na de eerste keer inloggen 21 dagen lang beschikbaar zodat je alle tijd hebt om je optimaal voor te bereiden. Wanneer je langer wilt oefenen is het mogelijk om je toegang tot het pakket te verlengen.

Jouw voordelen:

  • Je kunt direct aan de slag
  • Cursusmateriaal afgestemd op assessment
  • 24/7 toegang tot het materiaal
  • Per module een duidelijke uitleg met strategie
  • Toegang tot tips, oefenvragen en uitwerkingen
  • Je bent de concurrentie een stap voor!

Bereid je optimaal voor op je Calder Werkt assessment,

volg direct onze online training!

Onderdelen van de online training

Het Calder Werkt assessment bestaat over het algemeen uit de volgende drie onderdelen: cijferreeksen, analogieën en figuurreeksen. Deze onderdelen komen in veel assessments voor en hebben een duidelijke oplosstrategie. Bekijk de informatie over deze onderdelen hieronder en leer wat je moet weten voor het maken van dit assessment.

Figuurreeksen

Het testonderdeel ‘figuurreeksen’ meet het vermogen om abstract te kunnen redeneren. Bij iedere opgave uit deze subtest worden er een aantal figuren getoond die elkaar opvolgen. De eigenschappen van de figuren beïnvloeden elkaar waardoor er een verband ontstaat. Door het juiste verband tussen de figuren te vinden kan worden ontdekt hoe het eerst volgende figuur eruit moet komen te zien.

Omdat er veel verschillende verbanden tussen de figuren mogelijk zijn vinden veel deelnemers dit onderdeel in eerste instantie behoorlijk lastig. Maar door te leren hoe de verschillende soorten verbanden eruit zien en kunnen worden herkend, kan dit onderdeel al snel een stuk makkelijker worden. De module ‘figuurreeksen’ van de online training start met een uitgebreide uitleg van alle mogelijke verbanden en de juiste oplossingsstrategie. Daarna zullen er 5 sets van 10 verschillende opgaven worden getoond zodat jij kunt oefenen met de oplossingsstrategie.

Analogieën

Met het testonderdeel ‘analogieën’ wordt het vermogen om verbaal logisch te redeneren gemeten. De opgaven bestaan uit twee zinnen die beiden een relatie tussen begrippen bevatten. Beide vergelijkingen missen één begrip waardoor de relatie nog niet afgemaakt is. Het is aan de test jou om de juiste relatie te vinden en de begrippen te kiezen die de relatie tussen beide vergelijkingen het zelfde maakt.

Er zijn bij deze subtest veel verschillende soorten relaties mogelijk. Dit maakt het lastig om snel de juiste begrippen te vinden die de zelfde vergelijkingen vormen. Het online oefenpakket voor het Calder Werkt assessment biedt een uitgebreide uitleg over dit onderdeel. De module ‘analogieën’ bevat tevens 4 sets met 20 oefenvragen.

Cijferreeksen

Met het testonderdeel ‘cijferreeksen’ wordt het vermogen om cijfermatige relaties te herkennen gemeten. Er worden bij deze subtest steeds een aantal cijfers in de vorm van een reeks getoond. Deze cijfers volgen elkaar door middel van een verband steeds op. Door het goede verband te vinden, kan er worden bepaald wat het juiste volgende getal van de reeks hoort te zijn.

De verbanden uit dit onderdeel kunnen op verschillende rekenkundige bewerkingen gebaseerd zijn wat het lastig kan maken om het juiste verband te vinden. Om deze reden is het verstandig om eerst de basis wiskunde regels te oefenen. Download de gratis Basis Rekenregels van Careerstarter om hier eerst meer inzicht in te verkrijgen. In het Calder Werkt oefenpakket worden de verschillende soorten verbanden uitgelegd zodat je deze snel kun gaan herkennen. De module van deze online training bevat 5 sets met 20 oefeningen zodat jij je goed kunt voorbereiden op het onderdeel ‘cijferreeksen’.

Heb jij toevoegingen of suggesties voor de informatie op de website van Careerstarter? Laat ons dit weten zodat onze informatie up to date blijft door een mail te sturen naar info@careerstarter.nl.

* Deze informatie is gebaseerd op ervaringen van test kandidaten die het assessment van Calder Werkt reeds hebben afgelegd. Het aantal vragen dat wordt gegeven en de beschikbare tijd die beschikbaar wordt gesteld om deze vragen te beantwoorden kan echter veranderen.