Over AVOP

AVOP en Careerstarter zijn op geen enkele wijze aan elkaar verbonden of gelieerd.

De informatie op deze pagina is onafhankelijk door Careerstarter opgesteld. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.

AVOP is een HRM- organisatieadviesbureau die bijdrage levert aan de ontwikkeling van individuen, teams en organisaties. AVOP biedt een breed scala aan e-assessments waaronder een selectie e-assessment. Dir assessment meet de geschiktheid van een kandidaat voor een vacature op punten als intellectuele capaciteit, drijfveren en competenties. De testen zijn beoordeeld door de COTAN en kunnen tevens op maat worden gemaakt. Het AVOP selectie assessment bestaat doorgaans uit de onderdelen ‘figuurreeksen’, ‘cijferreeksen’ en ‘analogieën’.

Tijdsduur

Voor de vragen van de verschillende assessmentonderdelen wordt er door AVOP steeds een andere beschikbare tijd gegeven om deze te beantwoorden. Het is niet mogelijk om bepaalde opgaven over te slaan en je dient dus altijd een antwoord te geven. Ook kan de tijd die je bij een opgave overhoudt niet mee worden genomen naar een volgende opgave.

Internationaal

Het e-assessment van AVOP bevat een verbaal onderdeel, namelijk de subtest ‘analogieën’. Er is voor dit onderdeel een goed begrip van woordkennis nodig. Omdat deze subtest verbale vermogens meet, kan de test niet als cultuurvrij worden beschouwd.

Bereid je optimaal voor op je AVOP assessment,
lees meer over onze online training!

Testonderdelen

Het AVOP assessment bestaat over het algemeen uit de volgende drie onderdelen: cijferreeksen, analogieën en figuurreeksen. Bekijk de informatie over deze onderdelen hieronder en leer wat je moet weten voor het maken van dit assessment.

Figuurreeksen

Het testonderdeel ‘figuurreeksen’ van het AVOP assessment, meet het abstract analytisch vermogen. Assessments van een selectieprocedure voor een conceptueel complexe functie bevatten vaak dit testonderdeel. Deze subtest meet namelijk in hoeverre hoofdzaken van bijzaken gescheiden kunnen worden en of samenhang in onoverzichtelijke situaties ontdekt kunnen worden. De opgaven bestaan uit figuratieve reeksen waarvan de figuren bepaalde eigenschappen bezitten. Doordat deze eigenschappen elkaar beïnvloeden bestaat er een verband. Het is aan jou om te bepalen welke van de vijf antwoordmogelijkheden het figuur toont die de reeks moet opvolgen.

Het onderdeel ‘figuurreeksen’ van de Ixly bestaat doorgaans uit 24 vragen. Per vraag wordt er ongeveer 1 minuut aan beschikbare tijd gegeven om deze te beantwoorden. Tijdens de test wordt er in het scherm aangegeven hoeveel er nog over is om de huidige vraag te beantwoorden.*

Cijferreeksen

Het numeriek analytisch inzicht wordt door het AVOP assessment gemeten aan de hand van het testonderdeel ‘cijferreeksen’. De opgaven uit deze test bestaan uit reeksen van vijf cijfers die elkaar logisch opvolgen. Het verband tussen deze cijfers kan op verschillende wiskundige bewerkingen gebaseerd zijn zoals optellen, aftrekken, delen, vermenigvuldigen en machten. Daarnaast kan er ook nog een verband worden gevonden in de wiskundige bewerking van de reeks; dit noemen we een dieper verband. Het is bij dit testonderdeel belangrijk dat je weet welke verbanden zich voor zouden kunnen doen. Door veel te oefenen zal je snel beter worden in het herkennen van de juiste verbanden.

Het onderdeel ‘cijferreeksen’ van het Ixly assessment bestaat doorgaans uit 20 tot 25 vragen. Per vraag wordt er tussen de 50 seconden en 1,5 minuut gegeven om de cijferreeks op te lossen. Bij dit onderdeel van de test wordt tevens de tijd die per vraag nog beschikbaar is in het beeld aangegeven.*

Verbale analogieën

Het testonderdeel analogieën meet het verbaal analytisch inzicht en kan worden ingezet bij selectieprocedures voor functies waarbij het verbaal redeneervermogen belangrijk is. De opgaven van dit testonderdeel bestaan uit een matirx van vier vlakken waarin 2 begrippen worden getoond die een bepaald verband met elkaar hebben. De onderste twee vlakken van de matrix zijn leeg en hier dienen begrippen voor uitgekozen te worden. De nieuwe begrippen dienen het zelfde soort verband te hebben als de bovenste twee begrippen. Er zijn veel verschillende soorten relaties mogelijk wat het lastig kan maken om het juiste verband te vinden. We raden je dan ook aan om dit onderdeel goed te oefenen.

De subtest ‘verbale analogieen’ bestaat gemiddeld uit 25 vragen. Per vraag wordt een ander tijdslimiet gegeven die meestal tussen de 20 en 40 seconden zit. Ook bij dit onderdeel wordt tijdens de test in het scherm aangegeven hoeveel tijd er nog over is voor de vraag waar je op dat moment mee bezig bent.*

talentmanagement
Voorbereiding

In eerste instantie worden de verschillende testonderdelen van het AVOP assessment vaak als lastig ervaren. Dit komt doordat men in het dagelijks leven niet vaak met het soort opdrachten als die uit deze testonderdelen te maken krijgt. We raden je daarom aan om veel te oefenen voor de verschillende subtests. Maak gebruik van het online AVOP oefenpakket en je zult merken dat je snel verbetering boekt!

Bedrijven

AVOP werkt samen met veel verschillende soorten organisaties uit diverse branches. Enkele voorbeelden van opdrachtgevers zijn: AEGON, AMC, De Bijenkorf, HvA, KPMG, Microsoft en de UvA.

Heb jij toevoegingen of suggesties voor de informatie op de website van Careerstarter? Laat ons dit weten zodat onze informatie up to date blijft door een mail te sturen naar info@careerstarter.nl.

Careerstarter levert inspanningen om te zorgen dat de hier gegeven informatie actueel en accuraat is. Deze is echter gebaseerd op ervaringen van eerdere test-kandidaten, en is onderhevig aan verandering indien de genoemde assessment bureaus overgaan tot andere assessment-methoden. Ook kunnen door verschillende opdrachtgevers van het assessmentbureau andere specificaties aan het assessment gegeven worden. Er kunnen daarom geen rechten aan deze informatie worden ontleend.

AVOP en Careerstarter zijn op geen enkele wijze aan elkaar verbonden of gelieerd.

De informatie op deze pagina is onafhankelijk door Careerstarter opgesteld. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden.