Over ons

Careerstarter

Veel afstuderenden die graag aan de slag willen bij een (populaire) werkgever, wordt gevraagd om voor de selectieprocedure een e-assessment af te leggen. Een e-assessment is een capaciteitentest die tegenwoordig door veel werkgevers wordt gebruikt om nieuwe werknemers met specifieke kwaliteiten aan te nemen.

Geschiedenis
Careerstarter is in 2013 opgericht met het doel om kwalitatief hoogwaardige e-assessment trainingen aan te bieden. Deze trainingen biedt Careerstarter zowel faco-to-face als online. Na het volgen van een e-assessment training stijgt de kans op een goede e-assessment score, en daarmee de kans op een succesvolle sollicitatie.

De eerste aanvragen voor een e-assessment training kwamen binnen via het persoonlijk netwerk van de oprichter van Careerstarter. Na tal van promotietrainingen, groeide de interesse in e-assessment trainingen via Careerstarter sterk. Tegenwoordig werkt Careerstarter met enkele part-time e-assessment trainers die de face-to-face lessen verzorgen. Naast deze trainingen houdt Careerstarter zich ook bezig met een aanbod in online trainingen, welke binnenkort op de website te vinden zullen zijn.

StudyTree
Sinds medio 2017 is Careerstarter gelieerd aan StudyTree; een organisatie die zich richt op ondersteuning binnen het onderwijs. Met haar verschillende merken biedt StudyTree hulp aan scholieren en studenten die moeite ervaren binnen het regulier onderwijs. Het solliciteren en maken van een e-assessment kan gezien worden als de laatste horde die in een onderwijstraject plaatsvindt: de doorstroom naar het werkende leven. De e-assessment trainingen van Careerstarter passen dan ook perfect binnen de doelstellingen van StudyTree.

‘De bijdrage van Careerstarter aan het evenement Uva Careerday was heel nuttig. We hebben veel enthousiaste reacties gehad van verschillende deelnemers. De deelnemers hebben veel van de training geleerd en het gaat ze zeker verder helpen bij het maken van assessments. ‘

– Uva Careerday –

‘De training was heel leuk! Het was goed om te merken dat ik in twee uur tijd al verbetering zag en verschillende trucs leerde. Ik weet nu veel beter wat me te wachten staat en hoe ik me op e-assessments kan voorbereiden. In zal ik zeker nog een training bij Careerstarter volgen.’

– Student van ASC –